POWERED BY
SPONSORED BY
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ - "ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΩ ΤΟ EURO AΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"

9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, 12:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ - "ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΩ ΤΟ EURO AΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"

Τη λύπη του που θα αναγκαστεί να δει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από την τηλεόραση εξέφρασε στο 30meresmpala ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των αναμετρήσεων στα γήπεδα της Γαλλίας.
 

Ο Έλληνας αμυντικός μίλησε για την ιδιαιτερότητα της συμμετοχής σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, αλλά και πόσο σημαντική εμπειρία είναι για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Αναφέρθηκε στην κατάκτηση της Ευρώπης το 2004 από την Εθνική ομάδα, όταν και ο ίδιος ξεχύθηκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει την επιτυχία και σχολίασε πόσο διαφορετικό είναι από απλός φίλαθλος να γίνεται κάποιος μέλος τού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
 

Ακόμα, ανέλυσε τους λόγους που η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της Εθνικής ομάδας, αλλά και στα φαβορί του τουρνουά.    

Πέρα από την τελική φάση του Μουντιάλ 2010, βρέθηκες και στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 με τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Πώς είναι το συναίσθημα της συμμετοχής σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση;

"Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, γιατί είναι μία πολύ μεγάλη διοργάνωση. Συμμετέχουν πάντα πολύ καλές ομάδες, τα γήπεδα είναι γεμάτα από φιλάθλους και η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική. Είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, από πολλές απόψεις, να συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις".  

Σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση ο ποδοσφαιριστής σκέφτεται τη μεταγραφή ή μένει προσηλωμένος αποκλειστικά στην ομάδα του; Υπάρχει άγχος όταν γνωρίζεις πως τέτοια γεγονότα τα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης; 

"Θεωρώ ότι πάνω από όλα σκέφτεσαι το εθνόσημο και πώς μπορείς να κάνεις μία καλή πορεία με τη φανέλα της ομάδας. Στην περίπτωση που γίνει μία καλή πορεία, όλα τα υπόλοιπα έρχονται. Όπως αυτό με τη μεταγραφή, για παράδειγμα. Όσον αφορά το άγχος, το ίδιο υπάρχει κάθε Κυριακή για τους ποδοσφαιριστές εκείνους που αγωνίζονται σε μεγάλο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο επίσης παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης".

Πώς είναι να βλέπεις τον θρίαμβο του 2004 από την τηλεόραση και στο Μουντιάλ του 2010 και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 να είσαι συμπαίκτης με τους ίδιους πρωταγωνιστές; 

"Όταν είσαι μικρός, σαφώς είναι διαφορετικό το συναίσθημα. Γιατί ήμουν και εγώ με τα παιδιά που βγήκαν στον δρόμο το 2004, για να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αλλά όταν μπαίνεις σε αυτό το κλίμα, να είσαι μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δηλαδή, είναι διαφορετικά. Πλαισιώνεσαι και εσύ σε μία ομάδα για να κάνεις κάτι καλό και ασχολείσαι αποκλειστικά με αυτό".

Είσαι από τους παίκτες που μιλάνε έξω από τα δόντια, χωρίς να διαστάζεις να πεις την αλήθεια. Για ποιον λόγο πιστεύεις ότι δεν συμμετέχει η Ελλάδα σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση;

"Η Εθνική μας δεν συμμετέχει γιατί έγιναν πολλά λάθη. Έκλεισε ένας κύκλος για την Εθνική ομάδα μετά το Μουντιάλ του 2014 και δεν αναπληρώθηκαν τα κενά όπως θα έπρεπε να αναπληρωθούν. Εμείς οι παίκτες κάναμε πολλά λάθη και όλα αυτά τα προβλήματα μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Λυπάμαι που θα παρακολουθήσω το Euro από την τηλεόραση, γιατί είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βρισκόμαστε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Η Ελλάδα βέβαια είναι μία μικρή χώρα και αρχικά ήταν έκπληξη που δίναμε το παρών σε όλες τις τελευταίες 4-5 μεγάλες διοργανώσεις".

Τώρα τι μπορούμε να πούμε για την επόμενη ημέρα της Εθνικής;

"Εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε αυτό το λάθος να γίνει μάθημα, ώστε να γίνουν τα πάντα για να βρισκόμαστε από εδώ και στο εξής σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Έχουν γίνει πολλά λάθη στην Εθνική ομάδα, αλλά το ζήτημα είναι τι κάνουμε τώρα. Κι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά".

Έχεις στη μνήμη σου κάποιον συγκεκριμένο επιθετικό που σε δυσκόλεψε στο Ευρωπαϊκό του 2012;

"Υπάρχουν πολλοί, αλλά είναι ανάλογα με την ημέρα που βρίσκεται κάποιος. Ο κάθε επιθετικός πάντως μπορεί να γίνει εφιάλτης για έναν αμυντικό".

Ποιες ομάδες περιμένεις να ξεχωρίσουν στο τουρνούα και σε ποιους παίκτες πιστεύεις ότι πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας;

"Τα μεγάλα φαβορί είναι οι παραδοσιακές δυνάμεις, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία. Και το Βέλγιο έχει πολύ καλή ομάδα. Γενικά περιμένω ένα τουρνούα με ομάδες που θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα μας στήσουν στην τηλεόραση. Υπάρχουν και πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά προσωπικά δεν ξεχωρίζω κάποιον. Πέρα από τους ποδοσφαιριστές - σταρ, πάντως, θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν βελτιωθεί αισθητά και σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα το αποδείξουν".